Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2022 15:01 - © Владимир Владимирович посочи на олигарсите правия път
Автор: kvg55 Категория: Бизнес   
Прочетен: Коментари: Гласове:
8

Последна промяна: 29.06.2022 15:11


29.06.2022г.

     Известна ни е тезата "Народът трябва да храни своя армия – иначе ще храни чужда".
В Руската федерация напоследък се заражда и друг тезис : "Богаташите трябва да хранят своя народ – иначе ще хранят чуждите богаташи и народи".
Изглежда, че западните партньори са направили всичко, за да си гарантират, че руските чиновници и олигарси няма да ги разпитват. В САЩ и Европа има истински лов за руски имоти. Освен това те не просто ги замразяват, но и се опитват да ги заграбят – Вашингтон и Брюксел лъскат правни инструменти, за да прехвърлят собственост на руски граждани "за нуждите на Украйна". Тоест, с други думи, да ги конфискуват и да кажат, че от тези пари се финансират различни програми за подпомагане на Киев.
Президентът Владимир Путин ги предупреждаваше много пъти, че това ще се случи. Специалистите също предупредиха. Те казаха, че там ще бъдат отнети руски пари, че правото на частна собственост на Запад се отнася само за гражданите на западните страни (и дори не за всички). Че опитите на руските олигарси да станат свои в Европа (чрез получаване на "златни паспорти" или купуване на футболни клубове) няма да им донесат никакви политически дивиденти. Те предупреждаваха, но олигарсите и бизнесмените не се вслушаха в тези аргументи. Говореха за пазарна икономика, за демокрация и някакви свободи. Съветът не беше послушан – и ето – резултатът е на лице.
image

Роман Абрамович продаде любимото си отроче "Челси" ФК и даде парите на Зеленски 

Владимир Путин имаше всички основания да изгради обръщението си към големия бизнес на Икономическия форум в Санкт Петербург на принципа "предупредих ви". Президентът обаче избра различен подход. Вместо да им се скара, той им предложи алтернатива и перспектива.
Да, в обръщението му имаше добре познати, като цяло, тези. Фактът, че "у дома е по-безопасно", а тези, които мислеха различно, "загубиха стотици милиони, ако не и милиарди долари на Запад". Че "трайният успех, чувството за достойнство и самоуважение идват само когато свържеш бъдещето си, бъдещето на децата си с родината си". Казано по-просто, Путин предложи на чиновниците / бизнесмените да учат, да се лекуват и да почиват в Русия, което означава, че трябва да инвестират в това. С инвестиции да повишат нивото на икономиката, така че качеството на системите за образование, здравеопазване и туризъм да е такова, че да могат да се наслаждават на използването им.
Говори им за икономическия стимул за инвестиции. Че "Страната ни има гигантски потенциал и няма край на задачите, които изискват прилагането на сили. Инвестирайте тук, инвестирайте в създаването на нови бизнеси и работни места, в развитието на туристическа инфраструктура, подпомагайте училища, университети, здравни и социални услуги, култура и спорт. Знам, че много хора правят това, знам – просто искам отново да го подчертая", обърна се президентът към бизнесмените, които го слушаха.
Но освен с икономически стимули, президентът мотивира бизнеса чрез човешката  амбиция. Руският лидер предлага на хора, които Западът сега смята за изтощени дойни крави и безсилни изгнаници, да докажат кои са всъщност. Самовключване в социалния план – но не на Запад (където никой няма да го оцени), а в Русия. "Много пъти съм чувал от вас, че бизнесът е много повече от печелене, такъв какъвто е, а и промяна на живота наоколо, допринасяне за развитието на родния си град, регион, държава като цяло е изключително важно за собствената реализация. Служенето на хората и обществото не можеш да заместиш с нищо. Това е целият смисъл на живота, целият смисъл на работата", каза им президентът.
Според Путин руският бизнес исторически е издигнал Русия. Той не я е използвал само като средство за печелене на пари за комфортен живот в други страни, а я е отгледал. "Така високо разбираха своята мисия Бахрушини и Морозови, Щукини и Рябушински, Акчурини и Галееви, Апанаеви и Мациеви, Мамонтов, Третяков, Арсанов, Дадашев, Гаджиев. Много руски, татарски, бурятски, чеченски, дагестански, якутски, осетински, еврейски, арменски и други търговски и предприемачески семейства, които и преките си наследници не пропуснаха, завинаги вписаха името си в историята на страната ни", каза Путин.
И въпросът сега е дали руските бизнесмени ще следват предложения им от Владимир Владимирович път. Или ще продължат да се опитват да станат "свои" на Запад? Да се ​​каят за руския си произход, да отпускат пари за "помощ на Украйна" с надеждата, че няма да им се поставят нови санкции – с други думи, да вървят по-нататък по пътя на самоунижението. Ще чуят ли олигарсите сигнала – или ще се опитат да осребрят руския бизнес, извличайки сока от него? Просто казано, смятайки, че този бизнес е за тях, а не те за бизнеса.
И накрая, ще поискат ли трудовите хора национализацията на олигарсите – или ще продължат да възприемат незаинтересовано бизнесмените, предприемчивите хора и филантропите като "високопоставени крадци", а не като пример за подражание? Времето ще покаже. Просто времето за това натрупване, уви, отдавна е отминало. И ако продължаваме да се "люлеем" тук и сега, тогава ще храним непознати. Истински непознати, убеден е авторът.
А национализацията на спекулативния капитал е задължителна.
image

Руски олигарх бърза да се налапа преди да го национализират 

https://vz.ru/opinions/2022/6/22/1164072.html




Гласувай:


Вълнообразно


1. iw69 - Проблемът е,
29.06.2022 16:28
че за 30 год. те ограбиха тази страна, изнесоха всичко, което може на Запад, забавиха с това краха на западната икономика.
Преходът за на никъде беше истинска катастрофа за Русия, и не само за нея.
Съсипа милиони хора, изкриви съзнанието на поколения.
цитирай
2. missana - Истината е, че Путин си игра твърде дълго на просветен авторитаризъм.
29.06.2022 20:26
Но авторитаризмът в торба не стои. Путин показа истинското си лице - на диктатор, който казва: "вся власть советом". Комунизмът вирее добре само в условията на абсолютна диктатура и война. Путин съчета тези двете в едно. Тежко и горко на руския народ! Тежко и горко на ЕС, който следва изкукуригалия БайДън като Хамелински свирач.
цитирай
3. mt46 - Ама
29.06.2022 23:31
нали частната собственост е свещена, неприкосновена?...
цитирай
4. morskipesni - Новите времена изискват нови решения
30.06.2022 09:51
на всичко старо и "свято" кокалите му са разритани в четирите посоки. За ПРЕКОМЕРНАТА собственост, вярната дума е прекомерен ГРАБЕЖ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756551
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031